Mexikó is megjelölhető a nemzetközi formatervezésiminta-oltalmi bejelentésekben

A WIPO (World Intellectual Property Organization, Szellemi Tulajdon Világszervezete) tájékoztatása alapján 2020. június 6-tól kezdődően Mexikó is megjelölhető a nemzetközi formatervezésiminta-oltalmi bejelentésekben.

Az ipari minták nemzetközi lajstromozásáról szóló Hágai Megállapodás szerződő államai – köztük Magyarország – vonatkozásában egyetlen nemzetközi bejelentéssel akár valamennyi szerződő állam területére igényelhető az oltalom. A nemzetközi formatervezési minták lajstromozását a Szellemi Tulajdon Világszervezete végzi.

A nemzetközi ipari mintaoltalmi bejelentés megtételében segítségére lehet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (a továbbiakban: SZTNH, Hivatal), amennyiben a bejelentés továbbítását az SZTNH-tól kéri és megfizet 10.700 Ft továbbítási díjat.

A nemzetközi ipari mintaoltalmi bejelentéssel kapcsolatban a WIPO számára fizetendő díj összegét az alábbi felületen keresztül számíthatja ki: https://www.wipo.int/hague/en/fees/calculator.jsp

Amennyiben a SZTNH általi továbbítást választja, a Hivatal, egyebek mellett, tájékoztatja a bejelentése alapján kiszámított díj összegéről.

2020/06/10