Sikeres IP pre-diagnosis szeminárium Budapesten – 2019. április 3-4.

IP pre-diagnosis – enhancing knowledge and practice címmel sikeres szemináriumot szervezett az Európai Szabadalmi Hivatal (ESZH) a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával (SZTNH) együttműködésben Budapesten, 2019. április 3-án és 4-én.

A szellemivagyon-diagnózis (IPD) szolgáltatás egyre növekvő fontossággal bír a KKV-k számára, hogy versenyképességük javuljon napjaink tudásalapú gazdaságában. Ennek ellenére kevés  KKV veszi igénybe a nemzeti hivatalok, a PATLIB központok vagy technológia transzfer irodák (TTI) által kínált szolgáltatást.

A szeminárium célja az volt, hogy képzést nyújtson a nemzeti hivatalok munkatársai számára arról, hogyan lehet a KKV-kat hatékonyabban rábírni az IPD szolgáltatás igénybevételére, hogy ne essenek el jelentős növekedési és fejlődési lehetőségektől. A résztvevők a plenáris előadások mellett egy sikeres magyar vállalkozás fiktív esettanulmányát dolgozták fel csoportokban, majd a vállalkozás ügyvezetőjének és egy diagnózist készítő szolgáltatónak szerepét magukra öltve szituációs gyakorlatokat végeztek. A csoportmunka után dr. Németh Gábor jogi elnökhelyettes tartott előadást a TTI-kkel és üzleti közvetítőkkel való együttműködésről az IPD szolgáltatás biztosításában, amelyet Katira Kubicek, ESZH országkoordinátor prezentációja követett a legjobb gyakorlatokról és az IPD szolgáltatás után igénybe vehető támogatásokról.

Az ESZH IPD szolgáltatást bemutató ötrészes sorozata nagy sikerrel zárult, amelynek utolsó állomása Budapesten volt.

2019/04/11