Nemzetközi felmérés a Hágai Rendszer felhasználói csoportjai között

Szellemi Tulajdon Világszervezetének (WIPO) Nemzetközi Irodája felmérést végez a Hágai Rendszer felhasználói csoportjai között a Közös Végrehajtási Szabályzat 17. szabályának – A nemzetközi lajstromozás közzététele – esetleges módosítása vonatkozásában.

Az ipari minták nemzetközi lajstromozására létrehozott Hágai Rendszer jogi fejlesztését célzó munkacsoport (a továbbiakban: Munkacsoport) 2019. október 30. és november 1. között Genfben tartotta nyolcadik ülését. A Munkacsoport az ülés során felkérte a WIPO Nemzetközi Irodáját arra, hogy konzultáljon a felhasználói csoportokkal azon javaslatról, amelynek értelmében a nemzetközi lajstromozás közzétételére vonatkozó jelenlegi hat hónapos határidő tizenkettő hónapra emelkedne.

A kérdőív célja, hogy lehetőséget biztosítson a Hágai Rendszer használóit képviselő nem kormányzati szervezetek számára, hogy véleményezzék a közzétételi idő meghosszabbításával kapcsolatban tett javaslatot. A kérdőív többek között arra vonatkozik, hogy az adott szervezet támogatja-e a határidőhosszabbítást, egyúttal lehetőséget biztosít egyéb megjegyzések és kérdések benyújtására.

A WIPO Nemzetközi Irodája a felmérés eredményeit egy dokumentumban fogja ismertetni, amely megvitatásra kerül a Munkacsoport következő ülésén.

A WIPO mindezek alapján arra kéri az érdekelt felhasználói csoportokat, hogy töltsék ki az alábbi kérdőívet, és juttassák el a WIPO Nemzetközi Irodájának, legkésőbb 2020. augusztus 15-ig, a következő e-mail címre: hague [961] registry [169] wipo [961] int.

2020/06/18
Kapcsolódó anyagok: