Védjegyekkel kapcsolatos videókkal segítjük a vállalkozásokat

Oktató videókkal segíti ügyfeleit a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala ECP3 projektjének köszönhetően elkészültek a védjegybejelentés elleni felszólalás alapjainak, valamint a védjegy törlése, illetve a védjegyoltalom megszűnésének megállapítása iránti eljárások bemutatására szolgáló magyar nyelvű videós segédletek. Az elkészített videók hasznos támpontot nyújtanak a védjegybejelentés elleni felszólalás összeállítása során, valamint a védjegy törlése, illetve a védjegyoltalom megszűnésének megállapítása iránti kérelem benyújtásánál, továbbá segítik az eljárás folyamatának áttekintését és választ adnak az eljárással kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

Az ECP3 projekt eredményeként immár valamennyi európai uniós ország szellemitulajdon-védelmi hivatalának honlapján - az adott országban használt nyelven - hozzáférhetők a védjegybejelentések elleni felszólalás benyújtásához segítségként, valamint a védjegyoltalom megszűnésének bemutatására szolgáló videók.

A magyar nyelvű felvétel elkészítésében az SZTNH Nemzeti Védjegy Osztályának munkatársa, dr. Böcskei Balbina működött közre.

A videók megtekinthetők a képekre kattintva vagy az alábbi internetes címeken:

Videós segédlet a védjegybejelentés elleni felszólalás benyújtásához és az eljárás folyamatának áttekintéséhez:
https://www.youtube.com/watch?v=0gzvGa_oD-k&feature=youtu.be
 

 

Videós segédlet a védjegy törlése, illetve a védjegyoltalom megszűnésének megállapítása iránti kérelem benyújtásához és az eljárás folyamatának áttekintéséhez:
https://www.youtube.com/watch?v=IHCABGvJQYg&feature=youtu.be
 

2020/07/23