Megvan az új főigazgató jelölt a WIPO-nál

Daren Tangot, a Szingapúri Szellemi Tulajdoni Hivatal vezetőjét jelölték WIPO új főigazgatói pozíciójára. A Szellemi Tulajdon Világszervezetének (World Intellectual Property Organization, WIPO) több mint 80 ország képviselőiből álló Koordinációs Bizottsága a 2020. március 4-én, Genfben megtartott ülésén választotta ki a szingapúri jelöltet az öt pályázó közül. Az új főigazgató kinevezéséről a WIPO 2020. május 7-8. között megrendezésre kerülő Általános Közgyűlése, a Párizsi Unió és a Berni Unió Közgyűlése közösen dönt majd.

Tang 2015 novemberében lett az IPOS vezérigazgatója, miután három évig vezérigazgató-helyettes volt. A hivatal tájékoztatása szerint munkája a szingapúri IP Hub életében jelentős frissítéseket jelentett, valamint az IP rendszer jogalkotási és politikai reformjait, illetve a nemzetközi elkötelezettség fokozását köszönhették neki.

Tang a jelölés után úgy fogalmazott: „Sok jól képzett jelölt volt, akikről tisztességes, nyílt és átlátható viták zajlottak és ez megmutatja, hogy a WIPO mennyire fontos a globális közösség számára. Várom, hogy a WIPO Közgyűlés 2020 májusában megerősítse a jelölést, és közösen írjuk meg a WIPO jövőjének következő fejezetét.”- tette hozzá.

Ha Tang jelölése májusban megerősítést nyer, ő lesz a WIPO ötödik főigazgatója, hivatalosan 2020. október 1-től hat éven keresztül.

 

2020/03/05