Megnyílt a WIPO virtuális kiállítása

Megnyílt a „WIPO: mesterséges intelligencia és szellemi tulajdon – virtuális élmény” című online kiállítás a Szellemi Tulajdon Világszervezetének (World Intellectual Property Organization, WIPO) honlapján. A tárlat 360 fokos szkenner technológia használatával segít megérteni a mesterséges intelligencia és a szellemi tulajdon közötti kapcsolatot. Az interaktív kiállításon a látogatók ennek a forradalmian új technológiának a felfedezése közben ismerhetik meg azokat a lehetőségeket, amelyeken keresztül a mesterséges intelligencia átalakíthatja a kultúrát és az ipart.

A kiállításnak virtuálisan a WIPO különböző helyiségei adnak otthont, mint például a könyvtár, ahol megtalálható néhány, a történelem első szellemi tulajdon-vonatkozású publikációiból.

A látogatók megtudhatják, hogy a mesterséges intelligenciát hogyan használják a művészetben, a zenében, a különböző technologiákban és a szórakoztatóiparban.

A kiállítás ideje alatt a WIPO számos eseményt is szervez, amelyeken néhány kérdést részletesebben is megvizsgálnak és lehetőség nyílik majd élő interakcióra a kiállítás egyes elemeivel.

A kiállítás a www.wipo.int oldalon látogatható 2020. szeptember 18-tól december 18-ig.

2020/09/23