Elérhető az Európai Unió Bírósága (EUB) szellemitulajdon-jogokkal kapcsolatos ítéleteit rendszerező adatbázisa

Tisztelt Ügyfelünk! 

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a szellemi tulajdonnal kapcsolatos állami dokumentációs és információs tevékenysége körében a mai nappal (2020. március 30.) nyilvánosan elérhetővé teszi az Európai Unió Bírósága (EUB) szellemitulajdon-jogokkal kapcsolatos ítéleteit rendszerező adatbázisát.

Az adatbázis a szakmai felhasználóknak szánt aloldalon, a Joggyakorlati források között érhető el a https://www.sztnh.gov.hu/hu/szakmai-oldalak/joggyakorlat/eub-iteletek-kereses címen.

Az adatbázisban számos paraméter (ügyszám, kulcsszavak, oltalmi forma, érintett jogszabályi rendelkezés) alapján végezhető keresés, az eredeti dokumentumok pedig közvetlenül az EUB honlapjára mutató hivatkozások segítségével érhetők el.

Az adatbázisba folyamatosan zajlik a bírósági ügyek adatainak feltöltése, jelenleg a 2016 és 2020 közötti iparjogvédelmi ügyek érhetők el. A következő időszakban törekszünk a még el nem érhető szerzői jogi és iparjogvédelmi ügyek folyamatos és gyors feltöltésére.

Bízunk benne, hogy az adatbázis hasznos segítséget jelent munkájukhoz. Az adatbázis működésével kapcsolatos észrevételeikkel, javaslataikkal kérjük, hogy forduljanak bizalommal munkatársainkhoz a jogiosztaly [169] hipo [961] gov [961] hu címen.

2020/03/30