A Globális Innovációs Index 2020 megjelenése

A Szellemi Tulajdon Világszervezete gondozásában 2020. szeptember 2-án jelenik meg elektronikusan a Globális Innovációs Index 2020 (GII 2020).

A GII 2020 egy régóta fennálló üzleti és vezetéspolitikai aggodalmat vesz górcső alá, mégpedig azt, hogy hogyan erősítsük az innováció által vezérelt vállalkozásokat, valamint a társadalmi, kulturális és gazdasági növekedést? Most, hogy egy világméretű gazdasági sokk súlyosbítja a világjárvány okozta globális veszteséget, a GII 2020 megvizsgálja az innováció finanszírozás új módozatainak kialakítására vonatkozó sürgető igényt a COVID megjelenése utáni világban.

A GII világhírű rangsorolásának idei, 13. kiadása 80 mutatót használ fel, hogy rangsorolja a világ 131 gazdaságának innovációs képességét és teljesítményét.

 

Kulcskérdések:

  • Milyen az innováció finanszírozásának relatív helyzete ma és milyen lesz a jövőben, különösen a mai egészségügyi és gazdasági válság tükrében?
  • Hogyan alakulnak a hagyományos kockázatitőke-források, mint például a részvénytőke?
  • Mit adnak hozzá a „keverékhez” az új szereplők és mechanizmusok, és vajon hatékonyan segítik-e a lehetséges piaci kudarcok leküzdését?
  • Mik a különbségek az országok között, és vajon az innovációs finanszírozási különbség hozzájárul-e az országok közötti globális innovációs megosztottság mélyüléséhez?
  • Hogyan biztosítjuk, hogy a finanszírozási mechanizmusok támogassák a befogadó innovációs ökoszisztéma fejlődését?

 

A Globális Innovációs Indexről

A Globális Innovációs Index a gazdaságok innovációs teljesítményének mérésére használt legfontosabb referenciaérték. A 2020-ban tizenharmadik kiadásához érkező GII értékes igazodási ponttá vált, ami előmozdítja a köz- és magánszféra közötti párbeszédet, és ami segít a döntéshozóknak, az üzleti vezetőknek és más érdekelt személyeknek felbecsülni az éves innovációs előrehaladásukat.

 

További információ elérhető a következő weboldalon: https://www.wipo.int/global_innovation_index/en/2020/

2020/08/24