„Az év legjobb üzlet- és cégneve”

Pályázati felhívás

Az Európai Iparkamarai Charta Egyesület (EU-33) az Anyanyelvápolók Szövetsége, a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum „Az év legjobb üzlet- és cégneve” cím elnyerésére  pályázatot hirdet.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

A pályázat célja:

A cégnév a gazdasági társaság létrejöttének alapvető kelléke, a társasági szerződés (alapító okirat, alapszabály) kötelező eleme. A névadás szabályait az 1997. évi CXL. törvény rögzíti. Az üzletfeliratokat a 2002. február 17-étől hatályos ún. „nyelvvédelmi” törvény is szabályozza. Régi igazság, hogy a jó cégér, a jó cégnév fél üzleti siker. A jó név üzleti jelentőségére, a cég- az üzlet- és a terméknév fontosságára, a magyar nyelv kifejező erejére hívja fel a figyelmet a negyedik alkalommal kiírt pályázat. A jó névválasztással sikeressé lett vállalkozások szélesebb körben való megismertetését, eredményük, követésre méltó példájuk népszerűsítését szolgálja a felhívás.

A pályázat részvételi feltételei:

Pályázni lehet a valóságban létező, ötletes, találó, a tevékenységet kifejező, a magyar nyelv szabályainak megfelelő üzlet- és cégnevekkel.

A fenti szabályoknak megfelelő névvel bárki pályázhat - a tulajdonos, a vevők és a szemfüles járókelők is.

Pályadíj:

A legötletesebb, legtalálóbb neveket az iparjogvédelmi, a nyelvészeti és a kereskedelmi szakma kiválóságaiból, gazdasági újságírókból álló zsűri bírálja el. Évente legfeljebb 10 pályázat díjazható. A nyertes név ajánlója jutalmat, a név tulajdonosa pedig az elnevezés helyességét igazoló díszoklevelet kap, amelyet decemberben ünnepi alkalommal a sajtó nyilvánossága előtt adnak át a díjazottaknak.

A pályázatok benyújtása:

A pályázatot egy példányban kell benyújtani, amely tartalmazza:

- az elnevezést;
- a címet, ahol a név található (város, kerület, utca, házszám, telefonszám);
- a tevékenység leírását. Például: pékség, élelmiszerbolt, barkácsbolt, ruhaüzlet, javító szolgáltatás, vagy étterem, gyorsétterem, kávézó, cukrászda, söröző, borozó, éjszakai mulató stb.;
-a pályázó elérhetőségi adatait (név, postacím, telefonszám).

Beküldési határidő: 2005. szeptember 30.

A pályázatokat a következő címre kell küldeni:


„Az én cégérem”
EU-33 Közösségfejlesztő Egyesület
1463 Budapest Pf. 953
Telefon: (1) 222 8176
Fax:       (1) 222 3285
e-mail: eu-33 [169] hu [961] inter [961] net

 

2005/04/26