EPO szeminárium

Iparjogvédelmi ismeretek kormánytisztviselők és információs ügyintézők számára

Az Európai Szabadalmi Hivatal Nemzetközi Akadémiája és a Magyar Szabadalmi Hivatal közösen szemináriumot szervez külföldi és magyar előadók közreműködésével a Magyar Szabadalmi Hivatal földszinti konferenciatermében, 2004. június 1-4. között. A szeminárium angol nyelvű.

A rendezvény külföldi résztvevői az ázsiai, afrikai, közép-amerikai és balkáni államok iparjogvédelmi hatóságainak munkatársai, illetve minisztériumi tisztviselők. A magyar meghívottak az Igazságügyi Minisztérium, a Külügyminisztérium, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal és az MSZH képviselői.

A szeminárium tematikája igen széles körű: foglalkozik az intézményi kapacitások fejlesztésével, a hamisítás és bitorlás elleni fellépéssel, az iparjogvédelmi információhoz való hozzáféréssel, egyes speciális műszaki területek szabadalmi oltalmazhatóságával és napirendre kerülnek a használati minta, az ipari minta és a szerzői jog kérdései is.  A szeminárium előadásainak egy része elsősorban a magyar tapasztalatokra épül, de számos szakmai kérdésben neves külföldi előadók is kifejtik nézeteiket.

2004/05/27