Agy-torna-óra – érdekességek a szerzői jogból

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2017. május 21-én játékot indít a 12-20 éves korosztály számára a Találd meg/ki/fel pályázati Facebook oldalon „Agy-torna-óra − érdekességek a szerzői jogból” címmel. A játék célja, hogy színes, érdekes hírek segítségével megismertesse a korcsoportot azokkal a szerzői jogi kérdésekkel, amelyek közvetlen részei a mindennapi életüknek. Ilyenek például a interneten elérhető tartalmak felhasználása magán- vagy egyéb célokra, a plagizálás, vagy éppen a szerzői művek értéke.

A játék során közel három hétig napi rendszerességgel posztok jelennek meg egy-egy érdekes hírrel, tudnivalóval. A poszt végén közreadunk egy kérdést, amely a két nappal későbbi poszthoz kapcsolódik.  A kérdésre a poszt alatti hozzászólásban lehet válaszolni 48 órán belül. Minden válaszadó, aki legalább öt helyes választ adott, bekerül a játék sorsolásába.

A fődíj két darab, hat főre szóló belépő Budapest egyik legérdekesebb szabadulószobás játékába, a MoviEscape-be, ahol a nyertes a barátaival tud további fejtörőkkel szórakozni. Ezenkívül a játék végén kisorsolásra kerül egy további ajándékcsomag azok között, akik legalább tíz helyes választ küldtek be.

A játékon való részvétel feltételeit és a nyeremények pontos leírását a Részvételi szabályzat tartalmazza.

Minden, a játékkal kapcsolatos kérdésre készséggel válaszolunk az oktatas [169] hipo [961] gov [961] hu email címen.